Villa Augustus te Dordrecht

Villa Augustus is een hotel & restaurant midden in een (moes)tuin aan het Wantij te Dordrecht. Het ca 1,5 hectare grote terrein van het voormalige drinkwaterleidingbedrijf van Dordrecht is in 2006 getransformeerd tot een grote moestuin. Ook is er een Italiaanse tuin, een boomgaard en een siertuin. Midden in de moestuin staan twee monumentale gebouwen. De watertoren uit 1882 is nu een hotel met in totaal 37 kamers. In het pompgebouw uit 1942 bevinden zich nu het 200 zitplaatsen tellende restaurant en het markt-café.

In de ‘Limonaia’ zijn door Noppen loodgieters-en C.V. bedrijf onze ribbenbuizen in metaalkleur geplaatst. In de winter worden hier de kuipen met citroenbomen geplaatst en in de lente en zomer is deze ruimte als restaurant in gebruik.

De ribbenbuizen worden in de zomer afgekoppeld en boven de deuren opgeslagen zodat bij mooi weer de deuren open kunnen. De ribbenbuizen zorgen voor de opvang van koudeval bij de grote glaspartijen en gaan door de fraaie vormgeving volledig op in het interieur.

De ribbenbuis radiatoren van Meinertz kenmerken zich door hun fraaie industriële vormgeving en stoere tijdloze uitstraling. De ribbenbuizen hebben een hoge warmte afgifte en zijn geschikt voor zowel renovatieprojecten als nieuwbouw. Van industriële panden tot monumentale gebouwen.