The Valley Amsterdam

Valley is een in aanbouw zijnde woon- en kantoortoren aan de Zuidas in Amsterdam. Het complex bestaat uit drie torens die een grondperceel aan de Beethovenstraat tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO beslaan. Het perceel ligt daar ingeklemd tussen de Ringweg A10 Zuid, sportvelden van de Amsterdamsche Football Club en de Maurice Ravellaan in Zuidas-deelgebied Ravel. Valley kreeg zijn naam vanwege zijn indrukwekkende terrasvormige gevel. 

Een deel van deze gevel doet tevens dienst als uniek openbaar landschap dat door het gebouw loopt en zich ontsluit naar de omgeving. Waar eindigt het bouwen en begint de natuur? Het is een stedelijke oase die is ontworpen als een plek waar iedereen kan wonen, werken en ontspannen. Vooral aan dat laatste hebben Prenger/Instamat een bijdrage mogen leveren, namelijk in de vorm van elektrische handdoekwarmers Jay van Instamat.

DUURZAAMHEID

In Valley komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Het gebouw scoort een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. Dit getal drukt de energiezuinigheid uit. De negatieve score betekent dat de energieopbrengst van het gebouw gemiddeld over een jaar groter is dan het energieverbruik. Het gebouw wordt niet alleen groen van uiterlijk, maar ook van gebruik met als doelstelling een BREEAM-certificaat Excellent.

Jay handdoekwarmers

Voor de badkamers hebben Prenger/Instamat in samenwerking met installateur Bosman te Amersfoort en sanitair specialist Wout’s Tegelhandel te Amsterdam 594 Jay elektrische handdoekwarmers geleverd. De Jay is een fraaie, minimalistische handdoekwarmer die past in elke moderne badkamer. Simpel, elegant en functioneel. Er is altijd de beschikking over een warme handdoek of badjas, zonder afhankelijk te zijn van de centrale verwarming.

De energiezuinige warmers met een hoogtemaat van 1750mm zijn gemaakt van gepolijst en geborsteld roestvast staal. De aan/uitknop bevindt zich aan de bovenzijde. Als de handdoekwarmer in bedrijf is, brandt er licht onder de knop. Het verbruik is ongeveer net zo veel als een normale kleine gloeilamp. Door meerdere warmers naast elkaar te hangen, krijgt de badkamer een extra luxe uitstraling. Deze blikvangers zorgen voor dat extra stukje comfort en uitstraling dat de badkamer verdient. Valley wordt naar verwachting eind 2021 opgeleverd.