Crematorium Essenhof Dordrecht

In 1938 ontwierp A.J. Argelo de oude Aula, nu de Thuredrith Aula genoemd. Na de bouw van het nieuwe Aula annex crematoriumcomplex aan de Nassauweg in 1987, werd de oude Aula gesloten. De inrichting voldeed niet meer aan de eisen van die tijd. nIn 2003 kreeg het pand door de unieke architectuur en ligging de aanwijzing als Rijksmonument. Na een grondige restauratie is het gebouw hersteld en opnieuw ingericht. 

Het karakteristieke witte ronde hoofdgebouw, waarin de Biesbosch Aula en het crematorium gevestigd zijn, werd eind jaren tachtig ontworpen door EGM architecten. Dit Dordtse bureau tekende ook voor de latere verbouwingen en voor het ontwerp van het nieuwe publiekskantoor en de toegangspoort in 2012.

Prenger Warmtetechniek heeft voor het verwarmen van het pand paneel- en plintradiatoren van Instamat mogen leveren. Alle radiatoren werden gebogen geleverd zodat ze aansloten bij de ronde vormen van het gebouw. Daarnaast werden ze ook geleverd in een speciale kleur die volledig aansloot bij het interieur.

Crematorium Essenhof Dordrecht
AC Plintradiator Instamat
essenhof dordrecht interieur