Verwarmingssystemen voor oude kerkgebouwen

Historische kerkgebouwen zijn met hun hoge plafonds, dikke wanden en grote, hoge vensterramen vaak lastig te verwarmen. Het creëren van een aangenaam comfort en het behouden van de authentieke uitstraling van de gebouwen zijn daarom belangrijke thema’s. Ook wordt vaak een oplossing gezocht voor koudeval. Warme lucht koelt bij grote raampartijen af en ‘valt’ vervolgens naar beneden, waardoor het lijkt of er altijd een tochtstroom over de vloer loopt. Prenger Warmtetechniek BV levert hiervoor mooie en functionele verwarmingssystemen. Een kleine greep waarbij de kerk een hoofdrol heeft gespeeld:

Nieuwe kerk Spui Den HaagDe monumentale Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag is voorzien van aaneengeschakelde en gebogen dubbele Meinertz Ribbenbuizen. Vooral om het hoofd te kunnen bieden aan de koudeval bij de hoge ramen. Qua logistiek en montage een knap staaltje werk!

Reestkerk Balkbrug

Bij de restauratie van de Reestkerk in Balkbrug is gekozen voor een opmerkelijke toepassing. Om de kerk voldoende te verwarmen zijn er AC plintradiatoren onder de kerkbanken gemonteerd. Doordat de radiatoren van een speciale passende kleur zijn voorzien worden ze letterlijk opgenomen in het interieur.Met de komst van het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft de Gerardus Majellakerk, die in 1992 nog op de nominatie stond om gesloopt te worden, een fraaie nieuwe herbestemming gekregen. Na een intensieve en grondige verbouwing is de kerk volledig orkestproof gemaakt. Om koudeval voor muzikanten en instrumenten te voorkomen zijn er gebogen Meinertz Ribbenbuizen van wel 6 meter lang om de ramen geïnstalleerd.

Klik hier voor uitgebreide informatie.